NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Američke palačinke

Američke palačinke

Tradicionalno ih jedu za doručak ali može i za večeru, užinu ili kao poslastica na dečjim zabavama. Veoma su ukusne i nećete pogrešiti ma sa kojim prelivom da ih pripremite. U SAD postoji gotova smesa koja se samo pomeša sa vodom ali zaista nije teško da i sami umutite sastojka i obradujete svoje ukućane ovom poslasticom!

Sastojci:

- 2 jaja

- solja brasna

- 1/2 solje vode

- 1/2 solje mleka

- vanilin secer

- malo soli

- 1/2 praska za pecivo

- 1 kasika ulja ili istopljenog maslaca

Način pripreme:

Belanca dobro umutiti sa malo soli. Posebno umutiti žumanca sa vanilinim šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, vodu, mleko i rastopljen maslac. Dve dobijene smese kašikom spojiti (ne mikserom), kako bi smesa bila vazdušasta, malo gušća od smese za klasične palačinke.

U gotovu smesu po želji možete dodati rendanu koricu limuna ili rendane nakisele jabuke. Na zagrejan teflonski tiganj sipati smesu i kašikom pažljivo razvući tako da palačinka bude oko 10cm u prečniku. Kada se pojave mehurići odozgo širokom špatulom okrenite i zapecite drugu stranu.

Gotove palačinke možete posuti seckanim voćem ili preliti raznim prelivima po ukusu. Javorov sirup, koji se najčešće koristi kao preliv možete naći u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane, ali možete ih preliti i medom.

Podeli na Facebook-u

objavljen: 2014-12-02

pregleda: