NaslovnaUlogujte seRegistrujte se
 

Informacije za trudnice putem SMS-a

Informacije za trudnice putem SMS-a

Zahvaljujuci nacionalnom projektu "Beba dolazi" buduce mame putem SMS na broj 3377 tokom trajanja trudnoce mogu da se informisu o promenama u svom organizmu, promenama kod bebe, o preporuci da obave odredjene preglede i kako da se ponasaju u svakoj fazi trudnoce. Projekat, zapocet 2006. godine, podrzali su Evropska agencija za rekonstrukciju, Ministarstvo zdravlja, Narodna kancelarija predsednika republike, Crveni krst Srbije, kao i kompanije "Hemofarm", "Mobilna telefonija Srbije", "Majkrosoft Srbija", i druge.

Prijavljivanje na servis vrsi se slanjem SMS poruke - ukucati PT, razmak, ime i prezime, nedelju trudnoce i poslati na 3377. Prijavljivanje na servis kosta 80 dinara plus PDV. Za sada je SMS vodic dostupan trudnicama koje koriste mts mrezu 064 i 065. To omogucava da tokom trudnoce svake nedelje dobijete od 3 do 6 besplatnih strucno-medicinskih poruka. Poruke su pripremljene pocev od pete nedelje pa do kraja trudnoce.

Takodje je aktivan sajt www.bebadolazi.net gde mozete dobiti informacije o tome kako se pripremiti za trudnocu, kako zatrudneti, koji su znaci trudnoce, informacije o trudnoci, zdravlju i razvoju ploda, rizicima i ishrani u trudnoci, pripremi za porodjaj i o samom porodjaju.

Podeli na Facebook-u

objavljen: 2013-08-07

pregleda: